2010-talet

2010

Nu hade jag inga känningar av njurstenen och kunde vara med gubbarna på golfbanan igen.
Vi kunde inte åka på några längre utflykter, det blev bara några kortare trippar till Örebro och Karlstad med omnejd.
KIF-ligan började att spela bridge en gång i veckan med Berne Nilsson som lärare, ett mycket trevligt tidsfördriv med trevliga kamrater.

2011

Ingalill blev allt sämre och hon orkade inte göra mycket det här året. Jag kunde i alla fall spela golf på hemmabanan i Karlskoga, bara jag var tillgänglig på mobilen och kunde åka hem om det behövdes.

I september och oktober blev hon åter mycket sämre och vi åkte in och ut på lasarettet och lunkliniken i Örebro.
Den 10 november orkade hon inte längre och somnade in på lasarettet, som tur var låg jag kvar hos henne sista natten.
Vi hade en mycket fin begravning med många vänner o grannar på Fridens kapell och med en minnestund på Bofors Hotell.

Suzanne och jag åkte till Kanarieöarna, Playa del Ingles, över julen. Det var trots allt en bra vecka med sol och bad i hotellpoolen.

2012

Livet fortsätter med det är tomt efter Ingalill.

Suzanne har skaffat två katter, Choklad och Vanilj, de är så söta så.

Jag åkte med Olle Wistling, Lennart Eriksson och Stefan Arvidsson på en golfvecka till Alicante Spanien i slutet av mars. Mycket trevligt.
Har fått ont i min högra arm, vill inte blir bra trots besök hos Osteopat.

Suzanne har köpt ett litet radhus i Tyresö, skall flytta in 1 juni. Vi har målat och tapetserat hela huset, köket/allrumet har andra fixat.

Bussresa i juli till F1-tävlingar i Hockenheim, tillsammans med Janne och Tony Elgh. Intressant och roligt att se allt som sker runt en F1-tävling.

Ganska mycket golf har det blivit och dessutom utomlands när jag följde med Bumle och Pentti till Spanien i  november. Vi var 20 personer som spelade Ryder Cup-spel, Karlskoga mot Örebro.

Målat huset, trots att armen fortfarande värkte. Det är Nervverk i ryggen som är orsaken. Efter tre månaders sjukgymnastik gick värken bort.

 2013

Det är långsamt utan Ingalill speciellt på helgerna, i veckorna går det bättre tack vare golfen och bridgen.

I april åkte jag till Danmark för att inleda golfsäsongen. 3 dagars spel på Fredrikshamns GK med Göran Malmberg, Bengt Gustafsson och Bengt Lagerö.

På hösten åkte jag till turkiska Cypern för att spela golf med Lars Hallberg, Bert Brogren, Bengt Gruvberger. Korenium Golf and Country Club med 1 bana och hotellet direkt vid banan. Kanonväder och en mycket trevlig vecka.

I november fick Vanilj 3 små kattungar, Mazarin, Maräng och Muffins.

2014

Årets första golfresa gick till Belek i Turkiet tillsammans med Lars Hallberg, Bert Brogren, Lennart Nilsson och Ulf Funcke. Kanonfina banor på National GC och TAT. Vi bodde på IC Hotels ett toppenställe, varmt och skönt väder med bad i medelhavet.

I maj åkte jag och Suzanne till Rom, världens huvudstad. Mycket sevärt med mycket långa promenader till alla sevärdheter.

KIF-ligan åkte på en 2-dags golfutflykt till Töreboda GK.

I sommarens värmebölja blev jag förkyld och fick hosta i 4 veckor, låg förmodligen för länge i badet vid sandtorpet.

I november åkte vi till Spaniens sydkust (El Rompid0) för att spela golf. Lars Hallberg, Bengt Gruvberger, Bengt Lagerö, Lennart Nilsson, Torsten Edebäck och jag. Två mycket fina banor Norra och Södra banan. Ca 2 km till byn El Rompido, på vår lediga dag åkte vi till Sevilla.

2015

I februari fick jag åter känning av mina njurstenar. Det började med röntgen i februari och diverse sjukbesök och nya röntgenundersökningar. Op blev först i september (stenarna sköts sönder med laser via urinröret).

Årets första golfresa gick till Belek i Turkiet tillsammans med Lars Hallberg, Bert Brogren, Lennart Nilsson, Torsten Edebäck, Bengt Lagerö, Ulf Funcke, Jonny Eriksson och jag.
Vi bodde på Sirene ett mycket fint lyxhotell med två bra banor Sultan och Pacha.

I Maj åkte KIF-ligan (10 gubbar inkl Johan Essén) på en 2-dagars golfresa till Omberg GK. Mycket fint boende och två omväxlande slingor.

I oktober följde jag med på Karlskoga GK:s klubbresa till Bulgarien, vi var ett 40-tal personer från klubben. Tre fina banor (Lighthouse Resort, Black Sea Rama och Thracian Cliffs) och hyfsat väder, men sista dagen fick jag köpa mig en toppluva.

2016

Vårens golfresa gick som vanligt till Belek i Turkiet. Gloria Golf resort med två banor Old och New Course. Lars Hallberg, Torsten Edebäck, Ulf Funcke, Lennart Nilsson, Bengt Lagerö och jag. Pga läget i Turkiet var det lite folk både på hotellet och golfbanorna. Bra väder men världens åskskur under en av ronderna.

 

 

 

I slutet av augusti åkte jag och Suzanne till New York med Tema resor. Jag har varit tveksam till besök i New York, men det var en mycket intressant resa och mycket att titta på och förundras över.

I oktober åkte vi till Spanien (La Sella golf 1 timme norr om Alicante), vi bara fyra som kom iväg Lars Hallberg, Torsten Edebäck, Lennart Nilsson och jag. 3 ggr 9 hål och en mycket trevlig resort och lagom stort hotell.

På julen var jag hos Suzanne och vi åkte till Karlskoga till nyår.

2017

Suzanne fick 7 kattungar, Vanilj fick 3 och Mazarin fick 4. Till påsken kom de alla till Karlskoga 4 stora och 7 små katter.
Suzanne fick diagnosen Diabetes typ 2, vilket kommer att innebära mycket för hennes fortsatta liv med sprutor, motion och hälsosam LCHF-mat.

 

 

 

Årets utflykt med KIF-ligan gick till Orresta utanför Västerås i maj. Golf i 3 dagar med mycket god mat och bra boende.
I mars åkte jag med Torsten Edebäck till hans sommarställe i Farhult i Skåne. Golf i 4 dagar i sol och vind.
Vårens golfresan gick till Kreta och Lyttos Beach i början av april. En vacker och mycket kuperad golfbana. Torsten Edebäck, Lennart Nilsson, Jonny Eriksson och jag slog bort många bollar på den trånga och kuperade banan. Lars Hallberg kunde inte vara med pga sin depression.

Min bror Torbjörn sålde sommarstugan helt plötsligt utan att kontakta varken mig eller dottern Ulrica. Överläkaren Arsim Elshani hette han som lurade Torbjörn att sälja snabbt.

Sista veckan i oktober åkte vi till Hotell Kaya i Belek Turkiet. Torsten Edebäck, Lennart Nilsson och Jonny Eriksson och jag hade en mycket trevlig vecka med golf på förmiddagarna och bad i medelhavet efter golfen.
På hösten provade jag det nya spelet Paddel, roligt och lagom jobbigt.

2018

Golfresan den här våren gick till Tunisien hotell Al Hambra. Det var en trevlig men kall och regnig vecka. Jag fick användning av både regnställ och mössa.

Det var en mycket varm sommar, jag badade första gången 26 maj. Jag badade nästan varje dag under sommaren.

Då Berne Nilsson hastigt gick bort på våren blev det ingen vårresa med KIF -ligan, vi åkte till Töreboda i augusti i stället.

Suzanne fick inga nya kattkullar utan skaffade en ny blivande kattmamma Holly.

Höstresan gick till Belek hotell Sirene, där vi fick en kanonvecka med 25-27 grader. Alvar Andersson och Johan Essén följde med oss fyra som brukar åka.

Den 22 november gick min bror Torbjörn bort  indirekt pga cancer i halsen som han fick diagnostiserat tidigare på våren. Han hade svårt att hosta upp all slem men dödsorsaken var hjärtsvikt.