60-talet

1961-1964

Jag gick på 3-årig handelslinje på gymnasiet. Första och andra året gick vi i en villa på Per Lagerhjälmsgatan i Karlskoga. Sista året gick vi i Örebro på Grev Turegatan och en barack några kvarter bort.
Jag bodde i ett rum på Drottningvägen som jag hyrde av en gammal tant. Från rummet på 3:e våningen hade jag utsikt över Stortorget.
Studentexamen i juni 1964, med efterföljande fest på stora Hotellet i Örebro. Ingalill fick sova över i mitt hyresrum.

1962

Jag träffade Ingalill på olika danstillfällen på Folkets hus i Karlskoga och Tunet i Degerfors. Vi hade bott grannar som barn och återupptäckte varann 16 år senare.

1964

Jag tog studenten på Örebro Handelsgymnasium. Ingalill var med på studentfesten på Statt i Örebro, vi låg kvar i Örebo hos min hyrestant vid stortorget där jag var inneboende under skolåret i Örebro.

På hösten ryckte jag in i det militära. Signalregementet S2 i Karlsborg blev mitt hem i 12 månader, jag utbildades där till radiotelegrafist.
Konstigt nog kommer jag ihåg efternamnet på alla på vår lucka. Hilton, Höök. Olsson, Brewits, Johansson, Forsberg, Eriksson och Gunnar Fors.

1965

Efter gymnasiet började jag jobba som programmerare i Bofors. Vi satt i huvudkontoret men stordatorn IBM 7070 och 1401 stod i berget.

1966

Vi förlovade oss i Rimini i Italien, vi flög dit med mina blivande svärföräldrar (Viola och Paul) i ett propellerplan DC6. Vi åkte gondol i Venedig och besökte San Marino. På vintern åkte vi med Ingalills WV-1200 till Lillehammer i Norge och åkte skidor.

1968

I mars månad flyttade jag och Ingalill  till Göteborg, vi fick båda jobb på Volvo. Jag på dataavdelningen och Ingalill på aktieavdelningen.
Vi bodde i en 1:a på Viktoriagatan tills i december då vi flyttade till en 3:a på Hisings-Backa, Sagogången 53.

Vi gifte oss i Karlskoga kyrka den 2 november. Gula rosor i buketten.
Stor fest på Bredablick med ett 80-tal gäster hela min och Ingalills släkt. Jag tror det var ena gången som alla i min släkt träffades. Vår bröllopsnatt hade vi på stadshotellet men det blev ingen brölloppsresa.

 

 

1969-1972

Jag hade många arbetskamrater i Göterborg som vi umgicks ganska ofta med. Det var en rolig tid med mycket fester och utflykter.

Vi hade en liten husvagn som vi hade ställt upp i Åsa, ett litet kustsamhälle söder om Gbg. Där tillbringade vi många semestrar och helger, och satt i långa bilköer på både dit- och hemresan. (Husvagnen hade svärmor vunnit på lotteri tillsammans med en bild Taunus 17M, svärfar tog bilen och vi fick husvagnen).

Vi kunde inte få egna barn pga Ingalills sjukdom, så vi började fundera på adoption. Det var många och krokiga vägar innan vi blev godkända som adoptivföräldrar efter ca 2 år av väntan på olika myndigheter.

1969 Åkte vi till Holland med Husvagnen tillsammans med min bror Torbjörn och Marita Svanqvist.