70-talet

1970-79

1970 bilade vi med husvagnen till Tyskland i Hartz, Heidelberg och Rehndalen.

1971 bilade vi till Riva del Sole i Italien där mamma och pappa hade hyrt en bungalow, där vi bodde en vecka. Det var en strapatsrik och rolig resa genom Tyskland, Schweiz och Österrike.

 

 

1973 åkte vi till Marbella i Spanien. Där träffade vi Mia o Anders som bodde i samma område som vi (Sagogången) men som vi aldrig hade sett tidigare. Vi blev nära vänner och vid fick många saker till Susanne, då deras barn var några år äldre som barnvagn, barnsäng etc. De flyttade senare till Bleket på Tjörn.

På arbetet började jag jobba med produktionssystem på Torslandafabrikens olika minidatorer.

Största dagen i vårt liv.
Vi hämtade vår dotter Ji-Hej Ha på Torslanda flygplats början på december 1973. Hon var så liten och söt, och hade jättemycket kläder på sig. Hon fick heta Susanne här i Sverige.
Första vecka var det kaos, vi visste ju inte så mycket hur man skulle sköta en bebis och dessutom hade både jag och Ingalill maginfluensa.
Någon vecka innan vi åkte hem till Karlskoga med Susanne till julen fick vi konstaterat att Susanne hade vattenkoppor.

Strax innan Susanne kom hade vi köpt ett radhus i Torslanda, Runslingan 7. Vi flyttade in i huset samtidigt som Susanne kom, så man hade svårt att nå oss med beskedet att Susanne skulle landa på Torslanda.

På helgerna och semestern åkte oftast till vår lilla husvagn som stod uppställd i Åsa söder om Gbg.. När vi hade husvagnen i Åsa köpte vi ett fint yttertält av en annan campinggäst som var husvagnsförsäljare. Senare fick vi veta att hans fru dagarna innan hade fått tältet i bröllopspresent.

Vi flyttade vår lilla husvagn från Åsa söder om Gbg till Marstrand. Husvagnen hade vi i stående där hela säsongen och använde den som en sommarstuga. Husvagnen stod på en campingplats vid Marstrand.

I mitten på 70-talet köpte svärföräldrarna Paul o Viola en sommarstuga vid Vallhamn på Tjörn, för att kunna vara närmare oss och sitt barnbarn. Vi flyttade samtidigt husvagnen till Tjörn som ett extra gästboende. Vi åkte dit nästan varje helg då vi trivdes mycket bra på sommarstället och på vår semester var vi till största delen på Tjörn.
Almöbron till Tjörn rasade den 18 januari 1980 då brospannet blev påkört av ett fartyg. Hela det året fick vi åka bilfärja till och från sommarstugan på Tjörn.

Vi började spela golf, båda Ingalill och jag. Vi började i Stannum GK som hade ett gratiserbjudande inkl 5 st golfklubbor. Även Susanne spelade i ett antal år.
Detta blev sedan min hobby som jag fortfarande gillar. Golfhistorik.

1979 åkte vi till Legoland i Danmark och tältade. Det var svinkallt men Susanne badade ändå.

1979-80 jobbade jag med återförsäljarsystem på Volvo-data, men många veckoresor till Stockholm och Skövde. Ingalill var mycket själv med Susanne under den tiden.